Uncategorized

Reikjavīkas Latviešu skola svin 10 gadus!

2014. gada janvārī sociālajos plašapziņas tīklos izskanēja aicinājums – interesentiem sanākt kopā un apspriest skoliņas izveidi Islandes latviešu bērniem. Priekšdarbi skoliņas atklāšanai ietvēra sadarbību ar Islandes Bilingvālo asociāciju Móðurmál, kas piešķīra mācībām nepieciešamās telpas. Sadarbojoties ar Latviešu Valodas aģentūru Rīgā, skoliņa tika nodrošināta ar mācību materiāliem.

2014. gadā 8. februārī notika pirmās nodarbības Reikjavīkas Latviešu skolā. Semestri uzsāka 43 bērni, bet pabeidza 32.

Paralēli nodarbībām skolas pārstāvji piedalījās paši un centās iesaistīt arī bērnus dažādos multikulturālajos pasākumos. Nodarbību vadītāji vasarā piedalās diasporas skolotāju kursos, kurus organizē Latviešu valodas aģentūra.

2014. gada 21. novembrī Reikjavīkas Latviešu skola tiek reģistrēta Islandes ieņēmumu dienestā kā neatkarīga bezpeļņas organizācija.

Lūk, šāds vēsturisks fakts tieši šogad, tieši šajā mēnesī un tieši šajā nedēļā tiek celts gaismā! Reikjavīkas Latviešu skola svin savu 10 gadu dzimšanas dienu un ielūdz VISUS, kas ir bijuši jebkādā saistībā – radītāji, vadītāji, skolotāji, skolēni, vecāki un vecvecāki, kā arī draugi un draudzenes!

TIEKAMIES šo svētdien, 11.februārī, 10:30 kīnoteātrī “Laugarásbíó” lustīgā ballītē!

Komentēt